Cultuurworkshops

Natuurlijk komen tijdens de taaltraining zakelijk Spaans ook culturele aspecten aan de orde. Maar misschien wilt u graag een opfriscursus Spaanse zakencultuur of heeft u nieuwe medewerkers in Spanje of  Zuid-Amerika of wilt u Nederlandse medewerkers naar het buitenland sturen. Dan kunnen wij uw mensen optimaal voorbereiden.

Zaken doen in Spaanstalige landen

Daarvoor is een goed begrijp nodig van uw zakenpartners en hun stijl van zaken doen. We begeleiden u bij het verbeteren van de communicatie met uw  zakenpartners, bij het opzetten van gemengde teams binnen uw bedrijf en bij het verbeteren van de communicatie tussen uw Spaans- en Nederlandstalige medewerkers. Ook een grondige voorbereiding op een leidinggevende functie in het buitenland is een van onze specialisaties.

Onze cultuurtrainers zijn native speakers Spaans met ruime ervaring op Spaanstalige markten. Wij verzorgen cultuurtrainingen over omgangsvormen in het Spaanse of Zuid-Amerikaanse bedrijfsleven. Daarbij leveren we maatwerk op basis van uw bedrijfssituatie.

Wonen en werken in Spanje of Zuid-Amerika

Als u voor langere tijd in het Spaanstalige buitenland gaat wonen en werken spelen een aantal andere aspecten een rol. Wat zijn de gangbare gedragspatronen in uw nieuwe omgeving en hoe wijken die af van de culturele programmering van Nederlanders in de dagelijkse omgang? Wat is de invloed van die cultuurverschillen op de communicatie? Hoe zijn de sociale omgangsvormen?

Ook daarvoor bieden wij trainingen op maat aan die afgestemd zijn op uw behoeften en op die van uw eventuele partner. Aan de hand van een aantal do’s en dont’s worden instrumenten aangereikt om goed te kunnen omgaan met (cultureel bepaalde) aanpassingsproblemen.